Kex

Ingredienser till grundmjölet:


2 dl sötmandel
2 dl kokosflingor
1 ½ dl hela linfrö
1 dl skalade sesamfrö
1 ½ dl solrosfrö

Mixa allt så att det blir ett halv grovtmjöl.

Kex:
3 dl grundmjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Blanda samman 3 dl mjöl med ägg, salt och bakpulver i en bunke, låt stå i någon minut.

Bred ut smeten på en plåt med non-stick bakplåtspapper så tunt att det precis håller ihop.

Grädda plåten på 175 grader, mitt i ugnen. 15 minuter tills smeten fått färg.

Ta ut plåten och skär dem i önskad storlek.

Sätt in plåten igen på 50 till 75 graders värme.

Kexen ska stå till de blir spröda, ca 1 timme.


Receptet kommer från LCHF-humsanskost av Anna Hallén.

Ugnspannkaka - utan mjöl

3 pkt bacon
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
150 g riven ost
250 g keso

Enligt grundreceptet ska det vara 50 g smör också men det uteslöt jag.

Fräs baconen i en stekpanna.
Vispa ägg och grädde lätt. Vänd ner keson.
Riv osten och blanda i. Blanda ihop alla ingredienserna.
Grädda på 250 grader i 40 minuter.

Serveras med rårörda lingon och en stor sallad.


Hemmagjord Musli


'

Ingredienser
Kokos
Hasselnötter
Solfrosfrö
Linfrö
Mandel
Pumpakärnor
Kokosflakes
Kanel



Hacka nötterna efter egen smak och blanda ihop. Rosta sedan i en stekpanna eller i en långpanna i ugnen.

Ät med turkisk yoghurt eller fil.
Gott som mellanmål, till frukost eller framåt kvällen.

Man kan evetuellt ha lite hallon också på eller om man vill lyxa till det lite extra så kan man ringla lite honung över muslin.


Gott Snacks


Renée Voltaire's torkade äppelbitar är utsökt goda att äta som de är, eller så kan man ha det i både sallader och musli.  Att de är ekologiska och innehåller inget annat än bara äpple, är ett stort plus.

Sensommarfest 2010


På menyn,
Förrätt:
Filodegsrullar med tapenad, Vargtass att dricka, Gubbaröra med tunnbröd.
Varmrätt:
Hjortfärsbiffar med rostade rotsaker, två olika såser, messmörssås och barbq-sås toppat med ett västerbotten flarn och färsk timjan.
Efterrätt:
Hemmagjord vit choklasglass med rostade nötter och kokos. Serveras med hallon sås och färska jordgubbar och blåbär.

LCHF Bröd / Ost-Oopsie


18 stycken

Ingredienser:
8 ägg
200 g creme cheese
200 g keso
4 dl Riven ost

Gör så här:
Vispa äggvitorna hårt.
Blanda keso, rivost och ägggulorna i en anna skål.
Vänd ner ostblandningen i äggvitorna försiktigt.
Klicka ut stora höga plättar, 9 stycken per plåt.
Smaksätt dem med rosmarin, flingsalt, sesamfrö eller någon annan krydda efter eget tycke och smak.
35-40 minuter i 150 grader i över och under värme. Använd ej varmluftsugn.

Det går bra att grädda båda plåtarna samtidigt.

Viktigt är att man använder ett non-stick ungspapper, då det fastnar på ett vanligt bakplåtspapper.

Välkommen till min nya blogg!

Här samlar jag recept från bakverk till matlagning. Läs, testa och njut!

RSS 2.0