Kex

Ingredienser till grundmjölet:


2 dl sötmandel
2 dl kokosflingor
1 ½ dl hela linfrö
1 dl skalade sesamfrö
1 ½ dl solrosfrö

Mixa allt så att det blir ett halv grovtmjöl.

Kex:
3 dl grundmjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Blanda samman 3 dl mjöl med ägg, salt och bakpulver i en bunke, låt stå i någon minut.

Bred ut smeten på en plåt med non-stick bakplåtspapper så tunt att det precis håller ihop.

Grädda plåten på 175 grader, mitt i ugnen. 15 minuter tills smeten fått färg.

Ta ut plåten och skär dem i önskad storlek.

Sätt in plåten igen på 50 till 75 graders värme.

Kexen ska stå till de blir spröda, ca 1 timme.


Receptet kommer från LCHF-humsanskost av Anna Hallén.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0