Kex

2 dl sötmandel
2 dl kokosflingor
1 ½ dl hela linfrö
1 dl skalade sesamfrö
1 ½ dl solrosfrö
Mixa allt så att det blir ett halv grovtmjöl.
Kex:
3 dl grundmjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Blanda samman 3 dl mjöl med ägg, salt och bakpulver i en bunke, låt stå i någon minut.
Bred ut smeten på en plåt med non-stick bakplåtspapper så tunt att det precis håller ihop.
Grädda plåten på 175 grader, mitt i ugnen. 15 minuter tills smeten fått färg.
Ta ut plåten och skär dem i önskad storlek.
Sätt in plåten igen på 50 till 75 graders värme.
Kexen ska stå till de blir spröda, ca 1 timme.
Receptet kommer från LCHF-humsanskost av Anna Hallén.
Kommentarer
Trackback