Middagstips!

Kalkonfärsbiffar med bacon i tomatsås, serveras med blomkålsmos och grönsaker.

Kalkonfärsbiffar med bacon
1200 g kalkonfärs
2 ägg
0,5 dl strömalen fribrex
Salt
Peppar
1 dl grädde

Blanda färsen, forma till små avlånga biffar. Rulla en baconskiva runt om.
Lägg biffarna i en ugnsfast form, stek de i ugnen på 180 grader i 25-30 minuter.
Under tiden gör du en stark tomatsås.
När biffarna är färdiga, blandar du i dem i tomatsåsen och lägger upp de på ett fat.
Riv sedan parmesanost grovt och strö rikligt över.


Blomkålsmos
Koka ett blomkålshuvud i mindre bitar, tills den är mjuk.
Lägg i en klick smör och grädde. Salta och peppra.
Kör sedan med en mixerstav till du uppnått rätt konsistens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0