GI Gröt
Detta blir en stor sats som går bra att förvara i kylskåpet under veckan.
Gröt passar bra till frukost, på kvällen eller som ett litet mellanmål efter träningen.
3 dl kruskakli
3 dl pofiber
5 msk psyllium
1,2 l vatten
3 dl lättmjölk
4 ägg
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vattnen och salt i en kastrull.
Häll sedan ner de torra ingredienserna och rör om.
Man får se till så att man inte bränner den i botten.
Kläck äggen och rör om tills de har "stelnat" och gröten är "fast".
Höj värmen, tillsätt mjölken och rör om i ca 1 minut.
Dra ifrån plattan och låt vila, häll sedan över gröten i en bunke.
Hacka valnötter, mandel och torkade aprikoser och blanda detta med linfrö, kanel och riven kokos. Värm gröten med eller utan mjölk i mikron och tillsätt nötblandningen.
Kommentarer
Postat av: Hulda
Halloj Helen!
Så fina smaskiga grejer du gör! Men en liten fråga, var får jag tag i tex pofiber och psyllium?
Kram Lisen
Postat av: L
Bra tips! Tack!
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik
Jag har samma fråga som Hulda - pofiber? Jag tycker att jag brukar ha koll med nähä du, där gick jag bet! ;) Gröt är bland det godaste jag vet så jag provar gärna det här receptet och den där nötblandningen lät himmelsk!
Trackback